آزمایش HPV تبریز
آزمایش HPV در تبریز خوشبختانه با دستگاهها و کیت پیشرفته و به روز انجام میشود. این ویروس خطرناک در دهه گذشته موجب نگرانی بسیاری از زوجهای جوان شده است.
در این مقاله تلاش میکنیم درباره بیماری HPV و انواع ویروس آن بنویسیم و شما را در انتخاب آزمایشگاه مناسب و دقیق برای این منظور کمک کنیم.[1]
HPV چیست؟
ویروس HPV شایع ترین دلیل بروز بیماری مقاربتی و جنسی یا STI است. در سال 2018 حدود 43 میلیون عفونت HPV وجود داشته است. متاسفانه بسیاری از عفونتهای گزارش شده در اواخر نوجوانی و اوایل 20 سالگی بودند. انواع مختلفی از HPV وجود دارد. برخی از انواع آن می توانند باعث مشکلات جدی در سلامتی شوند، از جمله زگیل تناسلی و حتی بیماری نگران کننده سرطان.
آیا میشود HPV را درمان کرد؟
سوال مهم این است که آیا می توانید از شر HPV خلاص شوید؟ متاسفانه خیر!
تا این لحظه، هیچ درمانی برای خود ویروس وجود ندارد. با این حال، درمان هایی برای مشکلات بهداشتی که HPV میتواند ایجاد کند وجود دارد: زگیل تناسلی را می توان توسط ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا با داروهای تجویزی درمان کرد. در صورت عدم درمان هم، زگیل تناسلی ممکن است از بین برود، ثابت بماند، یا اندازه یا تعداد آن افزایش پیدا کند.
ویتامین کشنده HPV
هیچ ویتامینی لزوما و به صورت علمی، کشنده یا دشمن جدی ویروس HPV یا هیچ ویروس دیگری نیست.
ویتامینهای C و D، روی فرایند اثربخشی سیستم ایمنی مبتنی بر شواهد بر روی ویروس تاثیر جدی و مثبت دارند.
به طور کلی اگر مبتلا به HPV شده باشید، منطقی ترین راه این است که به سرعت و با آرامش سیستم ایمنی بدن خود را حسابی تقویت کنید.
بد نیست بدانید که در برخی موارد، HPV خود به خود از بین می رود.HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) شایعترین بیماری مقاربتی STD در ایالات متحده آمریکا است. تخمین زده می شود که 79 میلیون نفر در ایالات متحده به HPV آلوده هستند که اکثر افراد در اواخر نوجوانی و اوایل 20 سالگی خود هستند.
علائم HPV
ویروس HPV معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمیکند. اکثر افرادی که آن را دارند متوجه نمیشوند و مشکلی ندارند. اما گاهی اوقات این ویروس میتواند باعث رشد یا توده های بدون درد در اطراف واژن، آلت تناسلی یا مقعد (به صورت زگیل تناسلی) شود.
سه نشانه مهم HPV
همانطور که گفته شد، HPV اغلب هیچ علامتی ایجاد نمیکند، اما می تواند منجر به زگیل در ناحیه تناسلی شود. در زنان، این شامل دهانه رحم، فرج و واژن و همچنین مقعد است.
در ناحیه گلو گاهی این علائم قابل ردیابی هستند اما دلیل قطعی برای نگرانی نیست و باید حتما تحت نظر پزشک، تشخیص اصلی داده شود:
- گلودرد مداوم
- گوش درد
- گرفتگی صدا
- تورم غدد لنفاوی
- درد هنگام بلع
- کاهش وزن غیر قابل توضیح
HPV چگونه پخش می شود؟
شخص ممکن است با داشتن رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی با فردی که این ویروس را دارد، به HPV مبتلا شود. HPV بیشتر در حین رابطه جنسی واژینال یا مقعدی پخش میشود. همچنین از طریق تماس نزدیک پوست به پوست در طول رابطه جنسی منتشر خواهد شد. یک فرد مبتلا به HPV می تواند عفونت را به فردی منتقل کند حتی اگر هیچ علامتی نداشته باشد.
اگر فردی از نظر جنسی فعال باشد، ممکن است به HPV مبتلا شود، حتی اگر تنها با یک نفر رابطه جنسی داشته باشد.
در بیشتر موارد (9 از 10)، HPV خود به خود در عرض دو سال بدون مشکل سلامتی از بین میرود.
زگیل تناسلی معمولاً به صورت یک برآمدگی کوچک یا گروهی از برجستگی ها در ناحیه تناسلی ظاهر می شود. آنها می توانند کوچک یا بزرگ، برجسته یا مسطح یا به شکل گل کلم باشند. یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا پزشک متخصص، معمولا میتواند زگیل ها را با نگاه کردن به ناحیه تناسلی تشخیص بدهد.
سرطانهای ناشی از HPV
ویروس HPV میتواند باعث سرطان دهانه رحم و سایر سرطانها، از جمله سرطان فرج، واژن، آلت تناسلی یا مقعد شود. همچنین میتواند باعث ایجاد سرطان در پشت گلو (به نام سرطان اوروفارنکس) شود. این اتفاق میتواند شامل پایه زبان و لوزهها نیز باشد.
چگونه از بیماری HPV جلوگیری کنم؟
شما می توانید چندین کار مختلف و مهم برای کاهش شانس ابتلا به HPV انجام دهید.
اول این که در سن مناسب، واکسن بزنید. واکسن HPV ایمن و موثر است. هنگامی که در گروه های سنی توصیه شده تجویز شود، می تواند از بیماری ها (از جمله سرطان) ناشی از HPV محافظت کند.
غربالگری سرطان دهانه رحم را انجام دهید. غربالگری معمول برای زنان 21 تا 65 ساله می تواند از سرطان دهانه رحم جلوگیری کند. با این کارها واقعا جای نگرانی نیست.
اگر از نظر جنسی فعال هستید:
هر بار که رابطه جنسی دارید از کاندوم درست استفاده کنید. این می تواند شانس ابتلا به HPV را بسیار کاهش دهد. اما HPV می تواند مناطقی را که کاندوم پوشش نمی دهد، آلوده کند. بنابراین، کاندوم ممکن است به طور کامل از ابتلا به HPV محافظت نکند.
بنیاد CDC واکسیناسیون HPV را برای موارد زیر توصیه میکند:
- همه نوجوانان (از جمله پسران و دختران) در سن 11 یا 12 سالگی (یا می توانند از سن 9 سالگی شروع کنند).
- همه افراد تا سن 26 سال، اگر قبلا واکسینه نشده باشند.
تست های HPV وجود دارد که می تواند سرطان دهانه رحم را غربالگری کند. ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی فقط از این آزمایش ها برای غربالگری زنان 30 ساله و بالاتر استفاده می کنند. تست HPV برای غربالگری مردان، نوجوانان یا زنان زیر 30 سال توصیه نمی شود.
اکثر افراد مبتلا به HPV نمی دانند که به این عفونت مبتلا هستند. آنها هرگز علائم یا مشکلات سلامتی را از آن بروز نمی دهند. برخی از افراد با ابتلا به زگیل تناسلی متوجه می شوند که HPV دارند. زنان ممکن است زمانی که نتیجه غیرطبیعی تست پاپ اسمیر (در طول غربالگری سرطان دهانه رحم) دریافت کنند، متوجه شوند که به HPV مبتلا هستند. برخی دیگر ممکن است زمانی متوجه شوند که مشکلات جدی تری از HPV مانند سرطان ایجاد کرده باشند.
آزمایشگاه حیات
خدمات پاتوبیولوژی آزمایشگاه حیات در شهر بزرگ تبریز، کم نظیر است. این واحد آماده ارائه خدمت و پذیرش (بیمه –آزاد) مراجعین سرپایی و بیماران بستری در کلیه ساعات شبانه روز است.
در این بخش، «حیات» با آزمایش های روتین، تخصصی و فوق تخصصی با بهره گیری از مدرن ترین تکنولوژی های روز دنیا، در کنار مجرب ترین متخصصان پاتولوژی و علوم آزمایشگاهی و کادر فنی با تجربه و با بخش های نمونه گیری، خون شناسی، بیوشیمی، هورمون شناسی، تجزیه مایعات بدن و آنالیز ادرار، انگل شناسی، میکروب شناسی، پاتولوژی، بانک خون ، بیولوژی مولکولی و…. آماده پذیرش مراجعین محترم است.
- انجام تست های روتین و تخصصی به صورت اورژانس
- جوابدهی به روز تستهای فوق تخصصی بیولوژی مولکولی
- انجام تست های غربالگری بارداری،PAP SMEAR ، HPV GENOTYPING
[1] https://www.cdc.gov/std/hpv/stdfact-hpv.htm#:~:text=What%20is%20HPV%3F,including%20genital%20warts%20and%20cancers.